Informatie

DRAGWOLFR65

Dit is de “DragwolR65” die Linda voor mij gemaakt heeft. Ze heeft zich vele weken lang afgezonderd om in het geheim aan dit project te werken. Het resultaat is een wondermooi wezen, half dier, half machine – een levend wezen waarmee je intergalactisch kunt reizen.

Het dier is stoer en aaibaar. Het interieur is verbluffend detaillistisch. Een boekenkastje gevuld met boekjes, landkaarten, versleten vloerplanken, spijkertjes, vintage metertjes, vensters, ladders, een toegangsluik, flesjes gevuld met de sepia inkt die bij mijn glazen Venetiaanse pen hoort… Alles is met zorg en liefde en aandacht gemaakt. En ’s nachts kan je de verlichting aandoen.

Deze Dragwolf is de inspiratie voor het verhaal Het zwarte atoom, een avontuur van Puss Woman. De heldin en haar geliefde dieren zijn gebaseerd op Linda, Kensi, Tommie, Nala en Garfield. Waarom? Dat blijkt uit onderstaande videootjes: personages om van te houden.

Als ze hun rol spelen in Het Zwarte Atoom zal de familie er ongeveer zo uit gaan zien:

Het verhaal is geschreven en het storybook vastgesteld, maar het vraagt honderden tekeningen. Op dit moment is dat meer dan ik technisch aankan. Ik ben niet stijlvast genoeg om zo’n grote klus op dit moment te klaren. Maar de schetsen blijven komen en oefening baart kunst. Als ik zover ben, start ik het project op deze blog.

Dit is de proloog van het verhaal (als je de illustraties groter wilt zien, klik je op de eerste en volg je de pijlen):

Puss Woman krijgt de opgave om wat resteert van het aardse leven te redden. Met hulp van Naked Man gaat ze in de Dragwolf op zoek naar een Terra Nova, terwijl Elvis en SingSing een volkomen ontspoorde, demonische Zarono bestrijden.
Wordt ooit nog wel eens vervolgd, zullen we maar zeggen…

Tot die tijd beperk ik me tot losse tekeningen op de daartoe bestemde pagina en blogberichten en USK-schetsen op de hoofdpagina.