Informatie

DRAGWOLFR65

Dit is de “DragwolfR65” die Linda voor mij gemaakt heeft. Ze heeft zich vele weken lang afgezonderd om in het geheim aan dit project te werken. Het resultaat is een wondermooi wezen, half dier, half machine – een levend wezen waarmee je intergalactisch en zelfs tussen dimensies kunt reizen.

Het dier is stoer en aaibaar. Het interieur is verbluffend detaillistisch. Een boekenkastje gevuld met boekjes, landkaarten, versleten vloerplanken, spijkertjes, vintage metertjes, vensters, ladders, een toegangsluik, flesjes gevuld met de sepia inkt die bij mijn glazen Venetiaanse pen hoort… Alles is met zorg en liefde en aandacht gemaakt. En ’s nachts kan je de verlichting aandoen.

Deze Dragwolf is de inspiratie voor allerlei tekeningen en beeldverhalen. Daarin zullen Linda, Kensi, Nala, Tommie en Garfield ook hun rol spelen. Inspirerende personages, personages om van te houden. Kijk maar:

In eerdere stripjes die ik getekend heb ziet de familie er ongeveer zo uit:

Maar of dat zo zal blijven, weet ik niet.

Ik heb een verhaal geschreven en een storybook vastgesteld, maar het vraagt honderden tekeningen. Op dit moment is dat meer dan ik technisch aankan. Ik ben niet stijlvast genoeg om zo’n grote klus te klaren. Maar wie weet… ooit.

Tot die tijd blijf ik gewoon losse tekeningen en verhaalfragmenten maken.