Lang geleden…

Het is lang geleden dat ik een bericht op deze blog geplaatst heb. Ik ben teveel met andere zaken bezig geweest. Ik heb me bekwaamd in het maken van ouderwetse pentekeningen, met pen en inkt op papier, aan de hand van oude, beproefde leermethodes. Daarnaast ben ik druk aan het oefenen met digitaal tekenen om ook op dat gebied wat meer vaardigheid op te doen. En, tenslotte, ik blijf twijfelen aan het voortzetten van de blog in deze vorm. Hij ontaardt net als de vorige versie in een willekeurig samenraapsel van wat ik toevallig gemaakt heb en is daardoor niet meer dan een digitale versie van de dikke mappen met tekeningen die ik op zolder heb liggen. Daarop zit niemand te wachten.

Hierbij nog wat toevoegingen op dat samenraapsel. Tot slot, zullen we maar zeggen…

Hierboven twee oefeningen uit een boek voor digital painting in photoshop.

Hieronder twee probeersels naar tekeningen van Jean Baptiste Monge, een weergaloze concept artist in het fantasy genre.

En dit is een van de traditionele pentekeningen, gemaakt naar een voorbeeld uit een klassiek “pen and ink rendering”-leerboek (sorry, beetje wazige foto…).

Een comic pagina uitgeprobeerd…

En hier wat comic/cartoonfiguurtjes. De eerste, Ray and Joe, zijn van Rodriguez, de andere twee, Mel and Don, een eigen ontwerp voor een stripje over een grote inteeltfamilie van Qanon-volgers.

En als laatste: een actuele politieke prent – niet iets wat ik normaal maak, maar deze vond ik wel heel erg passend. Bovendien leuk om eens te proberen.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s