Tan paper

Twee weken terug heb ik een Strathmore schetsboek gekocht met gekleurd papier – grijzig bruin, aangeduid als “tan”. Ik ben heel tevreden over het effect. De gradaties van grafietpotlood komen er mooi op uit.

De tekeningen die ik er in gemaakt heb, zijn oefeningen in moeilijk werk. Ik heb nu eens een keer niet jaloers en vol bewondering gekeken naar illustraties van anderen die ik heel mooi vind, maar dat werk nagemaakt. Ik ervaar dat als een goede oefening, vooral als je de lat een beetje hoog legt en complexe tekeningen kiest.

Onderstaande platen zijn dus niet mijn idee. Wel mijn tekenwerk. De natuurtekeningen (naar Alan Lee) zijn dubbele bladen.

Categorieën:tekening

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s