inktober 2020

Ik was van plan mee te gaan doen met inktober. Dat is de jaarlijks terugkerende challenge die de Amerikaanse tekenaar Jake Parker organiseert. De uitdaging bestaat eruit dat je gedurende de maand oktober elke dag een tekening in inkt maakt en die ook publiceert – want wat je ook maakt, hoe goed of slecht je het zelf vindt, het is voor the world to see. De bedoeling is dat je de prompt list volgt. Je krijgt elke dag een onderwerp op. Het is niet verplicht om je aan de prompts te houden, maar ja, die vormen natuurlijk juist de uitdaging: tekenen wat je normaal niet tekent en daarmee uit je comfortzone stappen.

Elke dag tekenen is leuk EN je wordt er beter van. Het gaat niet om het resultaat maar om het doen, niet om de tekening maar om het tekenen. Bovendien krijg je support en positieve feedback van andere deelnemers. En het loont zeker de moeite om mee te doen als je graag een pen op papier zet maar voor jezelf teveel drempels opwerpt voordat je aan de slag gaat.

De lijst met onderwerpen wordt van te voren bekend gemaakt, zodat je eventueel wat voorwerk kunt doen. Dit is ‘m:

Ik ben begonnen met de eerste tekeningen, maar ik liep direct tegen een grote handicap aan. Ik wil niet tekenen wat een ander voor me bedacht heeft. De weerstand die dat oproept blijkt bij mij behoorlijk groot. Ik ben altijd al allergisch geweest voor ‘moeten’, maar met het klimmen der jaren is die allergie alleen maar heviger geworden. Je hoeft je niet per se aan de lijst te houden, maar ja, dat doet afbreuk aan de challenge en dan doe je toch niet werkelijk mee.

Deze had ik als eerste gemaakt:

Zeg nou zelf: is dit een goed idee of is dit een goed idee. Deze prent heeft alles in zich om een klassieker te worden!

Verder heb ik de lijst gevolgd:

Bij #2 moest ik al smokkelen, want een whisp is volgens mij een kaassnackje, maar wat valt daar nou aan te tekenen? Dus heb ik de ‘h’ genegeerd en heb ik een wisp getekend, waarbij ik een witte willow wisp veranderd heb in een deep dark demon wisp. Maar binnen mijn comfortzone, dat dan weer wel. Nou ja, het is duidelijk. Fantastische uitdaging, maar niet voor mij. Ik ga mijn eigen challenge maar bedenken.

Categorieën:Geen categorie

4 replies

  1. Als niet tekengetalenteerde vind ik het wel leuk om te zien. En ook verbazingwekkend dat je dat blijkbaar in een dag kunt maken. Die demonachtige plaat roept bij mij wat negatieve gevoelens op, dus je zou kunnen zeggen dat die dus zeer geslaagd is 😂.

    Grwoon kijken hoever je komt met de challenge…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s