Pauw

Afgelopen week zijn we naar de kasteeltuinen in Arcen geweest. We vermijden alle drukte in deze Coronatijden en de organisatie die dag was perfect voor ons: we hebben in het park de hele middag hooguit twintig, dertig mensen van grote afstand gezien, in plaats van de gebruikelijke honderdtallen op een paar passen afstand.
Op de ligweide had Kensi een confrontatie met een loslopende pauw. Hij bleef Kensi aankijken en toeroepen, “Páh! Páh! Páh!”, de borst vooruit, de kop omhoog, de staart gespreid. Kensi hing in de riem om het dier woedend toe te blaffen. De grote, groenblauwe vogel was te brutaal en kwam te dichtbij; het leek ons dus verstandig ons kleedje op te rollen en verder te gaan.
De pauw bleek een plaagvogel.
Hij bleef achter ons aan stappen, waardoor Kensi grommend om bleef kijken. We probeerden het dier af te schudden, wat voor het ‘lommerrijk’ lukte en bij de tropische kas namen we buiten op het terras plaats. Ik zat, Kensi naast mijn stoel, met mijn rug naar de glazen wand over het water uit te kijken. Op dat moment zag Linda achter mij de pauw door de kas lopen, of eigenlijk was het meer een statig koninklijk schrijden, zijn kop arrogant geheven, aandachtig links en rechts kijkend, alsof hij op zoek was naar een wit met zwart hondje. De man van het buffet joeg hem de kas uit, zodat we eindelijk van het beest verlost waren.
Tenminste, dat dachten we.
Maar op een van de terrasvelden bij de tropische tuinen, toen ik de hoek om liep, zat daar op het muurtje toch weer de pauw, glanzend in het zonlicht, zo groot als ikzelf, roerloos, mij strak aankijkend, zonder ook maar één keer met de ogen te knipperen.

PÁH!

Achter mij zocht Linda met Kensi dekking achter de Japanse esdoorns.

Categorieën:Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s