Village bears

villagebearsricharddelaporteblog2

In de jaren ’70 van de vorige eeuw produceerden Jacques Morali en Henri Belolo discomuziek , speciaal gericht op een gay audience. Zij hadden groot succes met een album dat ingezongen was door Victor Willis. De vraag naar optredens die daardoor ontstond, leidde tot de noodzaak rond Willis een groep te formeren. De producenten plaatsten een advertentie met de wervende tekst: “Macho Types Wanted: Must Dance And Have A Moustache.” De nieuwe groep werd Village Bears gedoopt, naar Greenwich Village, de wijk in New York waar in die jaren het  homo-uitgaansleven zich concentreerde.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s