Een growth mindset

Topsy 1a

Topsy 1b
Sommige olifanten denken dat het Topsy allemaal is komen aanwaaien. Niets is minder waar. Een succesvolle circusolifant zijn vraagt meer, veel meer dan talent alleen. Alles staat of valt met intensieve training. Doorzettingsvermogen. Tienduizend uren op een bal balanceren om je evenwicht te verfijnen. Tienduizend uren op je snuit staan om je slurf te harden. Tienduizend keer op je bek gaan, maar NOOIT opgeven, want een topatleet gaat altijd door! Bovendien moet je bereid zijn een mal hoedje te dragen. Topsy heeft gekozen voor een rode fez, als eerbetoon aan Tommy Cooper, die andere olifant. Het enige wat Topsy weigert is het dragen van een rokje. Dat verdomt hij. Er zijn grenzen. “Ik ben geen aap”, zegt hij daarover. Maar als je zo goed bent als Topsy mag je af en toe ook eisen stellen. En daarin blijft hij, zoals in alles, heel bescheiden.

Topsy2b

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s